wezel – -Translation – Keybot Dictionary

Spacer TTN Translation Network TTN TTN Login Deutsch Français Spacer Help
Source Languages Target Languages
Keybot 13 Results  www.goikola.com
  Prof. Annemarie van Wez...  
Prof. Annemarie van Wezel PhD
prof.dr. Annemarie van Wezel
  Joan Rose lectures at K...  
Annemarie van Wezel New CSO at KWR: ‘Our position can never be taken for granted.’
Nieuwe CSO van KWR Annemarie van Wezel: “Onze positie is nooit vanzelfsprekend”
  Scientific Council - KWR  
Prof. A. (Annemarie) van Wezel PhD | Chemical water quality
Chief Information Officer KWR | National Technical University of Athens
  SOLUTIONS - KWR  
Prof. Annemarie van Wezel PhD — This week saw not only the signing of the long-awaited coalition agreement but – at least as important…
prof.dr. Annemarie van Wezel — Niet alleen is deze week het langverwachte regeerakkoord gepresenteerd; minstens even belangrijk is de lancering van de grondwateratlas…
  GenX report: drinking w...  
Prof. Annemarie van Wezel PhD — This week the European-wide  strategy on plastics was launched, as was the Dutch transition agenda for plastics. Both…
prof.dr. Annemarie van Wezel — This week the European-wide  strategy on plastics was launched, as was the Dutch transition agenda for plastics. Both…
  Svenja Mintenig - KWR  
Svenja Mintenig is a PhD student at Utrecht University (Copernicus Institute of Sustainable Development) and also working in the team Chemical Water Quality and Health (CWG) of KWR under the supervision of prof. dr. Annemarie van Wezel.
Svenja Mintenig is een PhD-student van de Universiteit Utrecht (Copernicus Institute of Sustainable Development) en is ook lid van het team Chemical Water Quality and Health (CWG) van KWR onder begeleiding van prof. dr. Annemarie van Wezel.
  Launch of research into...  
‘Lots of people want to know how big a problem it is, why plastic particles might be dangerous, and whether they’re an issue in the Netherlands.’ Together with the research group of Prof. Annemarie van Wezel, who is associated with Utrecht University and KWR, Koelmans expects that the TRAMP project will throw more light on these questions.
‘’Wij zien een grote behoefte aan meer duidelijkheid over plasticvervuiling’’, zegt prof. dr. Bart Koelmans, die het project leidt vanuit WUR. ‘’Veel mensen willen weten hoe groot het probleem is, waarom plastic deeltjes gevaarlijk zouden kunnen zijn en of het probleem ook in Nederland speelt.’’ Samen met de onderzoeksgroep van prof. dr. Annemarie van Wezel, verbonden aan Universiteit Utrecht en KWR, verwacht Koelmans met het TRAMP-project daar meer inzicht in te krijgen.
  Launch of research into...  
‘KWR’s particular contributions involve the measurement method for nanoplastics, our knowledge of the particles’ behaviour/removal during water treatment, and our insight into the impact on humans (using bioassays),’ says Van Wezel.
Van Wezel: “KWR draagt met name bij aan de meetmethode voor nanoplastic, aan begrip van gedrag/verwijdering in waterzuivering, en inzicht in humaanrelevante effecten (met behulp van bioassays). We willen ook via het collectieve onderzoek voor de waterbedrijven bij deze kennisontwikkeling aansluiten en de specifieke vertaling naar de drinkwatersector maken. Relatief nieuw is überhaupt de aandacht voor nanoplastic in zoet water, tot nog toe was er vooral aandacht in marien milieu.”
  Prof. Annemarie van Wez...  
Prof. Dr Annemarie van Wezel (1968, MSc Biology, PhD environmental chemistry and toxicology) has long-term experience as scientific researcher in toxicology and chemistry, risk assessment and environmental policy evaluation.
Annemarie van Wezel (Msc in Biologie, PhD in milieuchemie en toxicologie) is Chief Science Officer bij KWR. Zij heeft 25 jaar ervaring als wetenschappelijk onderzoeker in risicobeoordeling, toxicologie en milieuchemie, en milieubeleidsevaluatie. Ze heeft ruim 45 papers gepubliceerd in wetenschappelijke peer-reviewed tijdschriften. Ze heeft ervaring met nauwe samenwerking met het politieke proces en interactie met de pers. Annemarie is ervaren in het leiden van complexe interdisciplinaire onderzoeksprojecten en met het succesvol leiden en samenstellen van onderzoeksgroepen tot ongeveer 60 mensen. Ze is werkzaam geweest als programmadirecteur van ‘Milieurisico’s van nanodeeltjes’ (7,5 miljoen euro) in het door FES gefinancierde NanonextNL en leidt het consortium ‘Schaliegas en Water’ (1,8 miljoen euro) dat wordt gefinancierd door NWO/ALW en waterbedrijven. Ze is lid van het Nederlandse College voor Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden en van de Nederlandse Gezondheidsraad. Ze is voorzitter (volgens piket) van het crisisexpertteam voor milieu- en drinkwaterincidenten. Momenteel is Annemarie werkzaam als hoofdonderzoeker en hoogleraar op het gebied van waterkwaliteit en gezondheid bij het KWR Watercycle Research Institute en de Universiteit Utrecht, Copernicus Institute of Sustainable Development.