منها – Macedonian Translation – Keybot Dictionary

Spacer TTN Translation Network TTN TTN Login Deutsch Français Spacer Help
Source Languages Target Languages
Keybot      35 Results   6 Domains
  4 Hits www.migraweb.ch  
6.      إذا كان العائد منها أقل من مقدار الإعانة التي تحصل عليها وإذا لم يتم دفع الفارق لك.
ви обезбедува надоместок што е помал од вашиот личен доход како невработен, освен ако не добивате платен надомест според средна добивка.
  2 Hits evolutioninternational.net  
الخلية بكامل تركيبها ضرورية لتشكيل البروتين. ومن المستحيل أن يتشكل بروتين واحد في غياب خلية كاملة مع تركيبها المعقد الرائع الذي نراه اليوم ولكن ما نفهمه منها مجرد جزء صغير جدا. وكان أنصار التطور يقومون بسيناريوهات جديدة في مواجهة هذه الحقائق.
Цела клетка е потребна за да се формира еден протеин, значи е невозможно да се формира еден протеин во отсуство на клетка, ние денеска гледаме на нејзината комплексна и совршена структура но, од која што сме во состојба да разбереме само мал дел. Еволуционистите треба да излезат со нови сценарија пред овие факти.
  4 Hits www.badebotti.ch  
ووجدت العديد من نماذج مختلفة بأسعار مختلفة الآن على شبكة الإنترنت. وأعتقد أن هناك اختلافات كبيرة في نوعية في هذا المجال. لماذا تختار استحمام منها? لي أن تكون مهتمة في ما حوض الساخن خشبية (قطر 182 وأيضا 214), إذا كان للحرارة مع موقد حطب, التكاليف.
Лиза Fellinger на Дрвени топла кадаЗдраво! Јас сум во потрага за жешка када за надвор и сега се најде на интернет за многу различни модели со различни цени. Претпоставувам дека постојат големи разлики во квалитетот во оваа област. Зошто топла када од нив? Јас би бил заинтересиран каква Дрвени Вител (Дијаметар 182 и, исто така, 214), ако тоа е да се загрее со шпорет на дрва, трошоци. (ако со шпорет на дрва: Мора да се загрее на дрвени топла када во зима дополнително електрично?) Како алтернатива на дрвени Вител јас би сакал да знам што нормален топла када (Дијаметар 214) Сосема трошоци надвор од шпорет на дрва . Колкави се трошоците за испорака во Австрија? Може да топла када дури и ги собереш? Може Дрвени Вител некогаш се изгради? Може топла када дури и се изгради? Ви благодариме однапред! Честитки Лиза Fellinger
  www.ngyc.com  
والشطب وتحتاج إلى حوالي عشرات الساعات، ونفس الوقت من الطلاء. في نورمال، دلو من عملية الطلاء يمكن أن يغلف عن عدة كيلو المنتج، وبالنسبة للعينة يغلف فقط عدة منها، هل يمكن أن تنظر من التكلفة عن ذلك. (3). كما أن العينات غير قليل فقط من حجم،
(1). SmCo магнети е скапо, а тоа е нарачана производ. Рај 'Т The Stock примероци на страна, тоа е различно со стандардни делови. Во принцип, Потреба од мострата за серијата Процесот на механички, и процесот е комплексен, можеби и некои примероци треба за повеќе од десетици процес, и трае околу една недела време. Тоа е истиот процес за примерок производство и обемот на производството, од добиените нарачка, преглед, планирање, избор на соодветни Roughcast да десетици Процесот на Машински. За секој процес бараме инспекција на полу-готови производи, пополнете картичка Тек и евиденција на квалитет. А потоа на производот е потребно за чистење и готовиот производ инспекција, тогаш извештај од испитувањето. Во финалето на производот да се пакуваат и испорачани. Така што можете да ги знаете трошоците за производство на на неколку примероци според неа. (2). Тоа е потребно повеќе време за прилагодување на инструменти и подготовка за алатките за процесот на производство на мостри, отпад Поголеми на ресурси, во исто време да влијаат на нормалното производство лошо. Ако примерокот на барање на превлека и закосување, а трошоците ќе Поголеми, Во принцип, chamfering треба за десетици часови, а во исто време на позлата. Во нормални, кофа со позлата процес може да градат За неколку килограми производ, за примерокот покривам Само неколку од нив, може да се разгледа на цената за тоа. (3). Како примероци се само неколку од Том, па треба да се инвестира повеќе од 200% на материјали Понекогаш; На техника за примерок и волумен е исто така различни, во принцип, Roughcast на волуменот ќе биде поднесена според димензија на магнети, но примерокот треба да ги користите Несоодветна од нив, отпад Големи на материјали, и имаат повеќе процес со нормалното . Било да е тоа знаете дека на SmCo Материјали не е скапо, неколку од разликата за Отпад курс ќе доведе до Огромна разлика за цената, Покрај разликата за Отпад курс се множи. Па цената на примерокот може да се спореди со обемот Целосно. (4). Ја имаат сериозно влијание За Нашите нормално производство како повеќе Вид на примероци во минатото, имаат лошо да влијаат врз нашата човечка и материјали ресурси. Ако компанијата има околу шест или седум стотици Вид на примероци секој месец, и произведува околу 30 видови на примероци секој ден, секој вид од нив имаат десетици процес, тоа ќе треба колку од работник, инспектор, администратор за производство и работа , и ќе ги земе толку многу време., Во исто време некои машини и инструменти, не можеше