منهم – Macedonian Translation – Keybot Dictionary

Spacer TTN Translation Network TTN TTN Login Deutsch Français Spacer Help
Source Languages Target Languages
Keybot      15 Results   4 Domains
  3 Hits migraweb.ch  
منذ عام 2008 و قانون الاجانب يسمح للأقاليم بإبرام صفقات الإندماج.هناك عدد متزايد من الأقاليم التي تستخدم هذه الأداة وذلك لتشجيع رعايا الدول الثالثة لمتابعة دروس اللغة في أقرب وقت ممكن وتتطلب منهم فهم أفضل للقيم و الأعراف التي تحكم المجتمع في سويسرا.
Од 2008 година, Законот за странци (Л/ЕТР) им дозволува на кантоните да склучат конвенции за интеграција. Се поголем број на кантони го користат овој инструмент за поттикнување на државјаните на трети земји да следат курсеви за јазик што е можно побрзо и да бараат подобро разбирање на вредностите и нормите кои ги регулираат општеството во Швајцарија.
  9 Hits bet-ibc.com  
سباقات الخيول والكلاب السلوقية رياضات شعبية جداً فى مناطق معينة من العالم، وكثير منهم سينعمون بفرصة الحصول على موقع مراهنات مخصص لهذه الرياضات وحدها. Turf7 استمعت إلى هؤلاء الناس وقدمت موقع جديد يغطى احتياجاتهم.
Turf7 е еден обид за специјализација и е наменет за сите. Трките со коњи и загари се многу популарни спортови за обложувачи во одредени делови на светот, и многу од нив би уживале во можноста да имаат сајт посветен на обложување само на овие спортови. Turf7 ги слушна барањата на овие луѓе, па заради тоа и го презентира својот нов вебсајт кој ги задоволува таквите потреби.
  2 Hits thework.com  
ويعتبر الكثير من المشاركين في هذه الدورة أنّها من أهمّ الأيام التي أمضوها في حياتهم. ويرافقهم تأثير الادراكات والانجازات التي توصّلوا إليها لفترة طويلة بعد انتهاء المدرسة. وبالنسبة للكثير منهم، تكون تلك الإدراكات دائمة وأبديّة.
Во Школата ќе откриеш дека твоите приказни се приказни на секого и приказните на секого се твои приказни. Ќе бидеш пречекан во разновидна, сочувствителна фамилија каде што можеш да бидеш потполно таков каков што си, без страв дека некој ќе те суди, можеби за прв пат во твојот живот. Ти ќе им потпомагаш на твоите соученици во Работата (The Work) додека тие се отвораат кон себеси. А потоа ќе ги замените местата и тие ќе го направат истото за тебе.
  evolutioninternational.net  
ولا تحتوي أيا منها على أحفورة إنتقالية. و قد تم إثبات أن كل الأحافير التي التي استخدمها الدارونيون كأحافير إنتقالية كانت مجردة خدعة منهم و قد أثبتت كدليل على فشلهم. عدد كبير من تلك الأحافير تقريبا أكثر من 350 مليون أحفورة من أشكال الحياة هي لكائنات كانت تعيش منذ ملايين السنين و التي لا تزال موجودة حتى يومنا هذا.
350 милиони фосили се реални примери кои датират пред милиони години. Она што всушност тие покажуваат е дека живите суштества останале непроменети за милиони години. Други фосили припаѓат на формите на животот кои некогаш постоеле , но кои се водат за исчезнати. Фосилите покажувале дека овие облици поседувале неверојатна сложеност и спектар на стотици милиони години. Ова е доказ за научно опаѓање на Еволуцијата.