نصف – Macedonian Translation – Keybot Dictionary

Spacer TTN Translation Network TTN TTN Login Deutsch Français Spacer Help
Source Languages Target Languages
Keybot      15 Results   5 Domains
  4 Hits bet-ibc.com  
الحد الادنى للمقامرة الذي يقبل به هذا مكتب المراهانات هو نصف يورو, بينما الحد الاقسى يعتمد على المناسبة والظروف وهو الامر الذي دائما ما تقوم Bwin بالاعلان عنه, الحد الاقسى للجوائز هو 100 الف يورو في الاسبوع او في المناسبة, بالاعتماد على مدى ارتفاع الرهان.
The minimum stake the bookmaker can accept from the players is 0,5 Euro, while the maximum depends on the event and other factors bwin always remembers to specify. The limit for winnings is set up at 100,000 euro per week or per event, depending on how high the stake is.
  3 Hits migraweb.ch  
تقدم صناديق التأمين خدمات تأمينية أضافية لعلاج خاص أو نصف خاص في المستشفى. المرضى ذوى التأمين الخاص لهم الحق في غرفة ذات سرير واحد و أما ذوي التأمين نصف الخاص فلديهم الحق في غرفة مشتركة بسريرين.و ذوي التامين الخاص و نصف الخاص لهم الحق في اختيار المستشفي في كل أنحاء سويسرا من خلال التحويل من قِبل أطباءهم.كما أن لديهم أيضاً حرية اختيار الطبيب في المستشفى.
Во болничката средина, кадарот за нега представува најзначајниот фактор одговорен за пациентот. Медицински сестри и болничарите вршат постојано размена на информации со лекарите за да се обезбеди најдобра можна нега
  ngyc.com  
من وسام إعجاب، مراجعة والتخطيط والاختيار وقصارة خشنة المناسبة لعشرات من عملية الميكانيكية. للحصول على كل عملية نحن بحاجة إلى التفتيش لمنتجات نصف منتهية، في ملء بطاقة تدفق وسجل الجودة. ثم حاجة المنتج للحصول على تنظيف وتشطيب التفتيش المنتج،
(1). SmCo магнети е скапо, а тоа е нарачана производ. Рај 'Т The Stock примероци на страна, тоа е различно со стандардни делови. Во принцип, Потреба од мострата за серијата Процесот на механички, и процесот е комплексен, можеби и некои примероци треба за повеќе од десетици процес, и трае околу една недела време. Тоа е истиот процес за примерок производство и обемот на производството, од добиените нарачка, преглед, планирање, избор на соодветни Roughcast да десетици Процесот на Машински. За секој процес бараме инспекција на полу-готови производи, пополнете картичка Тек и евиденција на квалитет. А потоа на производот е потребно за чистење и готовиот производ инспекција, тогаш извештај од испитувањето. Во финалето на производот да се пакуваат и испорачани. Така што можете да ги знаете трошоците за производство на на неколку примероци според неа. (2). Тоа е потребно повеќе време за прилагодување на инструменти и подготовка за алатките за процесот на производство на мостри, отпад Поголеми на ресурси, во исто време да влијаат на нормалното производство лошо. Ако примерокот на барање на превлека и закосување, а трошоците ќе Поголеми, Во принцип, chamfering треба за десетици часови, а во исто време на позлата. Во нормални, кофа со позлата процес може да градат За неколку килограми производ, за примерокот покривам Само неколку од нив, може да се разгледа на цената за тоа. (3). Како примероци се само неколку од Том, па треба да се инвестира повеќе од 200% на материјали Понекогаш; На техника за примерок и волумен е исто така различни, во принцип, Roughcast на волуменот ќе биде поднесена според димензија на магнети, но примерокот треба да ги користите Несоодветна од нив, отпад Големи на материјали, и имаат повеќе процес со нормалното . Било да е тоа знаете дека на SmCo Материјали не е скапо, неколку од разликата за Отпад курс ќе доведе до Огромна разлика за цената, Покрај разликата за Отпад курс се множи. Па цената на примерокот може да се спореди со обемот Целосно. (4). Ја имаат сериозно влијание За Нашите нормално производство како повеќе Вид на примероци во минатото, имаат лошо да влијаат врз нашата човечка и материјали ресурси. Ако компанијата има околу шест или седум стотици Вид на примероци секој месец, и произведува околу 30 видови на примероци секој ден, секој вид од нив имаат десетици процес, тоа ќе треба колку од работник, инспектор, администратор за производство и работа , и ќе ги земе толку многу време., Во исто време некои машини и инструменти, не можеше