نموذج – Macedonian Translation – Keybot Dictionary

Spacer TTN Translation Network TTN TTN Login Deutsch Français Spacer Help
Source Languages Target Languages
Keybot      46 Results   5 Domains
  11 Hits www.badebotti.ch  
يمكنك أيضا الاتصال بنا عن طريق نموذج الاتصال جهة الاتصال.
Исто така можете да не контактирате преку Контакт формулар Контакт.
  evolutioninternational.net  
إنهم يقومون بنشر أحافيرهم عن طريق تقنيات التكييف خاصتهم. ولكن في حقيقة الأمر أنه لا يوجد تطوري واحد يستطيع ان يرفع احفورة واحدة حتى ويقول "لقد احضرت دليلا واحدا على التطور" حتى اليوم، لأن ذلك غير ممكن، و لا يوجد نموذج انتقالي واحد موجود.
Дарвинистите повторно прават трикови кога станува збор за фосили. Тие постојано ги лажаат луѓето преку лажните преодни форми кои тие самите ги измислуваат, со лажни илустрации и погрешни реконструкции и модели. Тие ги користат овие техники со цел проширување на своето условување. Но, факт е дека никогаш ниту еден еволуционист бил во можност да држи еден фосил и да каже: " ние донесовме доказ за Еволуцијата" бидејќи таквото нешто е невозможно. НЕ ПОСТОИ НИТУ ЕДНА ПРЕОДНА ФОРМА.
  www.ngyc.com  
ربما بعض العينات التي تحتاج لأكثر من عشرات من عملية، ويستغرق حوالي أسبوع تايم. انها نفس العملية لإنتاج نموذج وحجم الإنتاج، من وسام إعجاب، مراجعة والتخطيط والاختيار وقصارة خشنة المناسبة لعشرات من عملية الميكانيكية.
(1). SmCo магнети е скапо, а тоа е нарачана производ. Рај 'Т The Stock примероци на страна, тоа е различно со стандардни делови. Во принцип, Потреба од мострата за серијата Процесот на механички, и процесот е комплексен, можеби и некои примероци треба за повеќе од десетици процес, и трае околу една недела време. Тоа е истиот процес за примерок производство и обемот на производството, од добиените нарачка, преглед, планирање, избор на соодветни Roughcast да десетици Процесот на Машински. За секој процес бараме инспекција на полу-готови производи, пополнете картичка Тек и евиденција на квалитет. А потоа на производот е потребно за чистење и готовиот производ инспекција, тогаш извештај од испитувањето. Во финалето на производот да се пакуваат и испорачани. Така што можете да ги знаете трошоците за производство на на неколку примероци според неа. (2). Тоа е потребно повеќе време за прилагодување на инструменти и подготовка за алатките за процесот на производство на мостри, отпад Поголеми на ресурси, во исто време да влијаат на нормалното производство лошо. Ако примерокот на барање на превлека и закосување, а трошоците ќе Поголеми, Во принцип, chamfering треба за десетици часови, а во исто време на позлата. Во нормални, кофа со позлата процес може да градат За неколку килограми производ, за примерокот покривам Само неколку од нив, може да се разгледа на цената за тоа. (3). Како примероци се само неколку од Том, па треба да се инвестира повеќе од 200% на материјали Понекогаш; На техника за примерок и волумен е исто така различни, во принцип, Roughcast на волуменот ќе биде поднесена според димензија на магнети, но примерокот треба да ги користите Несоодветна од нив, отпад Големи на материјали, и имаат повеќе процес со нормалното . Било да е тоа знаете дека на SmCo Материјали не е скапо, неколку од разликата за Отпад курс ќе доведе до Огромна разлика за цената, Покрај разликата за Отпад курс се множи. Па цената на примерокот може да се спореди со обемот Целосно. (4). Ја имаат сериозно влијание За Нашите нормално производство како повеќе Вид на примероци во минатото, имаат лошо да влијаат врз нашата човечка и материјали ресурси. Ако компанијата има околу шест или седум стотици Вид на примероци секој месец, и произведува околу 30 видови на примероци секој ден, секој вид од нив имаат десетици процес, тоа ќе треба колку од работник, инспектор, администратор за производство и работа , и ќе ги земе толку многу време., Во исто време некои машини и инструменти, не можеше