удоволствие – Hebrew Translation – Keybot Dictionary

Spacer TTN Translation Network TTN TTN Login Deutsch Français Spacer Help
Source Languages Target Languages
Wikipedia
Удоволствие  "Удоволствието" е емоция, свързана с приятно усещане или задоволяване на определено влечение. Удоволствието е нестабилно, защото е свързано със състоянието на субекта; то не устоява на засищането и изчезва с намаляването на напрежението, породена от потребността. Както болката, то насочва дей­ността на индивида по пътя на адаптацията: детето отблъсва от устата си горчиво вещество, но лакомството - не; впоследствие, споменът за това ръководи неговото поведение. Удоволствието е неотделимо от желанието, както болката е неотделима от бягството. Търсененето на удоволствие и избягването на болка, които са характерни за поведението на живите организми, се наблюдават и при нисшите животни като водните бълхи или чехълчето; те търсят някои източници на дразнения (положителен таксис) и биват отблъсквани от други (патия) или "избират своя преферендум". Олдс и колектив (1954) откриват при висшите животни (плъхове и други бозайници) "центрове на удоволствието", разположени в основата на мозъка (хипоталамус и септум). Дразненето на тези зони с микроелектроди, присадени в главния мозък, произвежда приятен афект. Ако плъх се приучи да си доставя удоволствие като натиска лост, се забелязва, че той започва да го прави все по-често, хиляди пъти на час, до пълно изтощение. "Центровете на удоволствието", наречени по-късно възнаграждаваща мозъчна система, произвеждат ендорфини. Удоволствието се поражда от активирането на тази система чрез физически (усещане), химически (наркотик) или психичен (успех) агент. עונג  '''עונג''' או '''הנאה''' הוא מכלול של תחושות שמטבע האדם הוא נצרך להם, ושואף להשיגם.

Keybot      151 Results   6 Domains
  132 Hits www.badebotti.ch  
Ние ви посъветва с удоволствие. Моля, обадете ни, Тел. +41 52 347 37 27.
אנו מייעצים לך בשמחה. אנא התקשר אלינו, תל. +41 52 347 37 27.
  15 Hits hotornot.com  
Запознай се с хора, с които да споделиш красотата на площад Groenplaats, да идете на пазар в Meir или да се опознаете на по кафе в Keyserlei. Hot or Not лесно и бързо свързва подходящите хора и винаги е удоволствие.
אפשר להכיר אנשים ללכת איתם לכיכר ההיסטורית של אנטוורפן - הגרואנפלאץ, לצאת לקניות במאיר או לשבת לשיחה מעמיקה על כוס קפה בקיסירליי. Hot or Not מחברת אנשים בקלות ובמהירות ותמיד בכיף. כדאי לנסות את זה בחינם ולהפתיע את עצמך!