хром – Romanian Translation – Keybot Dictionary

Spacer TTN Translation Network TTN TTN Login Deutsch Français Spacer Help
Source Languages Target Languages
Dictionary
 IATE Chemistry
хром => crom

Wikipedia
Хром  "Хромът" е твърд бял метал; химически елемент с атомен номер 24. Символът му е "Cr". Crom  "Cromul" este un element chimic care are simbolul chimic Cr și numărul atomic 24. Este primul element chimic al grupei 6. Are o culoare alb-cenușie și este lucios. Numele său derivă de la cuvântul grecesc ''chroma'', care înseamnă ''culoare'', din cauza faptului că majoritatea compușilor săi sunt intens colorați. Oxidul de crom a fost folosit de către chinezi, încă de acum 2000 de ani, pe timpul dinastiei Qin, pentru a acoperi vârfurile armelor. Cromul în combinație cu alte elemente are un colorit variat, fiind folosit și ca pigment în vopsele sau lacuri.

Keybot      15 Results   5 Domains
  6 Hits graco.com  
Здрава количка – Хром върху стомана осигурява дългогодишна издръжливост на количката
Design solid pentru cărucior – Cromul peste oţel face ca acest cărucior să fie durabil pentru ani şi ani
  2 Hits pixnio.com  
хром, превозно средство, автомобилната, класически, кола, седан, oldtimer, автомобилен
arhitectura, obiect, material, faianta, constructii, acoperis, ceramica
  elements.vanderkrogt.net  
Хром
Crom
  5 Hits bridgat.com  
Галванично хром (16)
Chrome galvanizare (16)
  logisticsweek.com  
Съставът на вечерния комплекс включва аргинин, L-карнитин и чай мача. За „сутрешната“ напитка учените са решили за различен състав, който влияе положително на хода на деня. Те включват червен грейпфрут и органична форма на хром (хромов пиколинат).
Compoziția complexului de seară include arginina, L-carnitina și ceaiul matcha. Pentru băutura de dimineață, oamenii de știință au decis o altă compoziție care influențează pozitiv cursul zilei. Acestea includ grapefruit roșu și o formă organică de crom (picolinat de crom).