ястие – Romanian Translation – Keybot Dictionary

Spacer TTN Translation Network TTN TTN Login Deutsch Français Spacer Help
Source Languages Target Languages
Keybot      26 Results   7 Domains
  3 Hits www.bridgat.com  
Кухня ястие пот почистване четка с дървена дръжка кокосови влакна долен
Bucatarie vase oala perie cu maner din lemn de nucă de cocos fibra scruber de curăţare
  7 Hits pixnio.com  
храни, месо, сандвич, ястие, хранене, вечеря, обяд, вкусни
alimentare, carne, sandwich, antena, masa, cina, pranz, delicioase
  wordplanet.org  
16 И тъй, надзирателят отнемаше от тях изрядното ястие и виното, което трябваше да пият, и им даваше зеленчук.
16 Îngrijitorul lua bucatele şi vinul cari le erau rînduite, şi le dădea zazavaturi.
  www.diavena.com  
Позволете ни да Ви докажем, че ДИАВЕНА поставя клиента на върха на своите приоритети. С нашия професионализъм, опит и мотивация можете да бъдете сигурни, че крайните резултат винаги е вкусно ястие.
Permiteţi-ne să vă demonstrăm că DIAVENA pune clientul pe primul loc în lista priorităților sale. Cu profesionalismul, experiența și motivația noastră, puteți fi siguri că rezultatul final este întotdeauna o mâncare gustoasă.
  8 Hits hotornot.com  
Може би искаш да се насладиш на спиращи дъха гледки от кулата Sauvabelin, или да се отпуснеш в сърцето на парк Mon-repos? Сподели традиционно ястие в типичен ресторант в “Vieille Ville”, в подножието на известната катедрала Notre-Dame или иди на пътешествие с лодка из езерото след работа?
Lausanne, construită pe trei coline, intersectată de patru râuri şi mărginită de Lacul Geneva, este un oraş plin de romantism care oferă un peisaj excepţional, ideal pentru a cunoaşte oameni noi. Descoperă toate farmecele acestui oraş! De ce să nu te bucuri de priveliştile ameţitoare oferite de vârful Turnului Sauvabelin , sau să nu te relaxezi în inima Parcului Mon-repos? Să împarţi o masă tradiţională într-un restaurant tipic din „Vieille Ville” la poalele celebrei Catedrale Notre-Dame sau într-o plimbare cu barca pe lac după serviciu?
  www.manuelcaffe.it  
Първото заведение, в което се сервира чай е в Англия през 1657. 357 години след първата чаша и до днес, той се консумира по няколко пъти на ден: на закуска, в пет следобед или като действително ястие, заместващо вечерята.
Primele referințe scrise sigure privind consumul de ceai în China datează din secolul al III-lea. Pentru călugării budiști ceaiul constituia o băutură rituală. În timpul epocii Tang s-a răspândit în toată țara, iar în dinastiile următoare a atins gradul cel mai înalt de rafinament. Apoi s-a răspândit în Japonia unde, în secolul al XVI-lea, a devenit un ritual faimoasa Cerimonie a ceaiului. Se presupune că au fost portughezii cei care au introdus pentru prima dată această băutură în Europa, chiar dacă prima dovadă concretă ne face să credem că a fost Compania Olandeză a Indiilor Orientale. În Europa ceaiul a devenit popular mai întâi în Franța, apoi în Țările de Jos. Primul local care a servit ceaiul a fost în Anglia în 1657. La 357 de ani de la prima ceașcă, și în ziua de astăzi este consumat de mai multe ori pe zi: la micul dejun, la ora cinci după-amiaza sau chiar pentru a înlocui cina. Astăzi ceaiul, cu diferitele sale calități și amestecuri, este băutura cea mai consumată în lume. Cei mai mari producători sunt China, Taiwan, Japonia, India, Sri Lanka, Bangladesh, Pakistan, Kenya, Malaezia, Indonezia, Vietnam, Argentina și unele zone din America de Sud. În India este îmbogățit cu cardamom, piper, cuișoare, nucșoară. Potrivit tradiției, ceaiul chai se prepară punând în apă caldă puțin ghimbir proaspăt, ceaiul, zahărul și adăugând la sfârșit laptele. În alte zone din India se aromatizează cu coajă de portocală sau de lămâie sau, la înălțimi mai mari, cu rom. În Tibet se prepară la fel ca acum câteva secole, adică fierbând frunzele de ceai negru în apă fiartă cu cardamom și adăugând apoi unt rânced și lapte de yak.