zwaartekracht – Bulgarian Translation – Keybot Dictionary

Spacer TTN Translation Network TTN TTN Login Deutsch Français Spacer Help
Source Languages Target Languages
Wikipedia
Zwaartekracht  De "zwaartekracht" of "gravitatie" is een aantrekkende kracht die twee massa's op elkaar uitoefenen. De zwaartekracht is een van de vier natuurkrachten. Deze kracht is op het niveau van atomen zeer klein vergeleken met de andere krachten, maar is de meest alledaagse op macroscopische afstanden werkende kracht: een op elk voorwerp naar beneden (naar het middelpunt van de aarde) werkende kracht, evenredig met de massa van het voorwerp. De zwaartekracht is op astronomische afstanden in nog sterkere mate de overheersende kracht, bijvoorbeeld tussen de aarde en de maan, tussen de zon en alle planeten en zelfs tussen sterrenstelsels, waardoor de uitdijing van het heelal tegengewerkt wordt. De zwaartekracht, die verantwoordelijk is voor het vallen van bijvoorbeeld een appel, zorgt er eveneens voor dat de maan of een satelliet in een baan om de aarde blijft, dat de aarde zelf in e De zwaartekracht is op astronomische afstanden in nog sterkere mate de overheersende kracht, bijvoorbeeld tussen de aarde en de maan, tussen de zon en alle planeten en zelfs tussen sterrenstelsels, waardoor de uitdijing van het heelal tegengewerkt wordt. De zwaartekracht, die verantwoordelijk is voor het vallen van bijvoorbeeld een appel, zorgt er eveneens voor dat de maan of een satelliet in een baan om de aarde blijft, dat de aarde zelf in een baan om de zon blijft draaien, en dat de zon op zijn beurt samen met alle andere sterren van de Melkweg om een zeker middelpunt heen blijft draaien. Гравитация  "Гравитацията" (също "гравитационно взаимодействие") е едно от четирите фундаментални взаимодействия в природата. Гравитацията се изразява в наличието на сила на взаимно привличане между всички материални обекти, които притежават маса.

Keybot      315 Results   6 Domains
  3 Hits www.bridgat.com  
Yoga Swing anti-zwaartekracht hangmat met haken kleur opties willekeurige levering
Йога суинг антигравитацията хамак с куки цвят опции случайни доставка
  3 Hits www.graco.com  
Klaar voor zwaartekracht- of druktoevoer - op statief
Разработен за гравитационно подаване или подаване под налягане; монтира се на стойка
  49 Hits www.space-awareness.org  
Nu begint het harde werk pas echt voor Tim. In de komende zes maanden zal hij werken aan zijn persoonlijke missie ‘Principia’. De missie is vernoemd naar het werk van de beroemde Britse wetenschapper Isaac Newton, die zwaartekracht ontdekte.
Now the hard work really begins for Tim. Over the next six-months he will work on his personal mission called Principia, named after the work of the famous British scientist Isaac Newton who discovered gravity.
  www.christiananswers.net  
Het is onmogelijk dat sterren effect hebben op een persoon en helemaal op wereldgebeurtenissen. De zwaartekracht van sterren en planeten is de enige kracht die door ruimte en afstand heen werkt en dit effect is verwaarloosbaar op aarde.
Трето, невъзможно е за звездите да имат някакъв ефект на личност, а камоли на световни събития. Гравитацията на звездите и планетите е единствената сила която действа из космосните пространства, и нейния ефект е незабележим на Земята.