zwaarste – Swedish Translation – Keybot Dictionary

Spacer TTN Translation Network TTN TTN Login Deutsch Français Spacer Help
Source Languages Target Languages
Keybot      67 Results   17 Domains
  4 Hits www.showtex.com  
De zwaarste mohair. Erg stijlvol voor weelderige drapages.
Den tjockaste av mohairsammet med lång satinglugg och ett rikt uttryck.
  3 Hits www.bikeinn.com  
Geen risico van slangenbeten. De velgen zijn zeer goed beschermd tegen deuken. Zelfs onder de zwaarste omstandigheden, kan aanzienlijk lichter banden worden gebruikt.
Ingen risk för ormbett. Fälgarna är mycket väl skyddade från denting. Även i de tuffaste förhållanden, kan betydligt lättare däck användas.
  5 Hits www.fedex.com  
Voor al uw uitgaande zendingen waarbij het zwaarste pakket niet zwaarder is dan 68 kg.
För alla dina exportförsändeler där det tyngsta paketet väger mindre än 68 kg.
  9 Hits www.urantia.org  
In het begin van januari deed zich een zware sneeuwstorm voor in Galilea. De sneeuw lag ruim een halve meter hoog, het was de zwaarste sneeuwval die Jezus in zijn hele leven ooit te zien kreeg en een van de zwaarste in Nazaret in honderd jaar.
123:3.4 Innan Jesus hade fyllt sex år, i början av sommaren år 1 f.Kr., kom Sakarias, Elisabet och deras son Johannes på besök till familjen i Nasaret. Jesus och Johannes hade roligt tillsammans under denna visit som var den första som de mindes. Fastän besökarna kunde stanna endast i ett par dagar, diskuterade föräldrarna igenom mycket som berörde deras söners framtida planer. Medan de var sålunda sysselsatta lekte pojkarna med byggklossar i sanden på husets tak och hade roligt på många andra sätt så som pojkar brukar.
  9 Hits www.eso.org  
In deze nevel bevindt zich een van de helderste en meest compacte clusters van jonge, zware sterren in de Melkweg. Dit is een uitstekend ‘lokaal’ alternatief voor het bestuderen van actieve stervormingsgebieden in andere sterrenstelsels. Het cluster herbergt ook de zwaarste ooit ‘gewogen’.
10 februari 2010: Orionnebulosan avslöjar många av dess hemligheter i en dramatisk ny bild som tagits med ESO:s nya kartläggningsteleskop VISTA. Teleskopets mycket breda synfält kan visa upp hela nebulosan i all sin prakt och VISTA:s infraröd syn tillåter dessutom nya blickar djupt ner i områden som normalt ligger dolda bakom interstellärt stoft. Där avslöjas märkligt beteende hos välgömda men mycket aktiva unga stjärnor.
  www.xperimania.net  
Windturbines en zonnepanelen: maken allebei gebruik van materialen die door de chemische industrie worden geproduceerd. De metalen bladen van windturbines zijn grotendeels vervangen door bladen van polyester versterkt met glasvezel, en zo kunnen die het zwaarste weer weerstaan.
Vindturbiner och solpaneler: båda bygger på material som den kemiska industrin producerar. Metallbladen i vindturbiner har till stor del ersatts med blad gjorda av glasfiberförstärkt polyester för att stå emot hårt väder.
  2 Hits www.swiminn.com  
Turbo maakt gebruik van 's werelds zwaarste anti-chloorstof. Bewezen duurzaamheid in een agressieve chlooromgeving. Deze badmode is ideaal voor lange trainingssessies in het zwembad of de zee, omdat deze niet zal wrijven vanwege de comfortabele pasvorm.
Turbo använder världar tuffaste anti klor tyg. Bevisad att pågå i en hård klormiljö. Denna badkläder är perfekt för långa träningspass i poolen eller havet, eftersom det inte kommer att gnugga på grund av dess bekväm passform. Denna badkläder är perfekt för simning, vattenpolo, dykning och många andra vattensporter.
  www.bodycote.com  
De mijnbouwindustrie kent de meest robuuste toepassingen ter wereld. Mijnbouwshovels en -graafmachines verplaatsen zeer betrouwbaar, enorme hoeveelheden materiaal onder de zwaarste omstandigheden. Meer materiaal verplaatsen in minder tijd betekent lagere kosten per ton en hogere winsten.
Gruvindustrin utgör de tuffaste användningsområdena i världen. Skopor och schaktmaskiner i gruvor flyttar enorma mängder material under de mest mödosamma förhållanden, samtidigt som de ska fortsätta ha en hög grad av pålitlighet. Att flytta mer material på mindre tid innebär lägre kostnad per ton och ökade vinster. Utrustningens pålitlighet beror på komponenternas pålitlighet, och därmed på de processer och värmebehandlingar som komponenterna genomgår.
  www.hablayapanama.com  
Het systeem keek oorspronkelijk alleen maar naar de technische moeilijkheid van de zwaarste delen in een route. Bijvoorbeeld een route van 5,7, met maar één 5.12a deel zou worden ingedeeld als 5.12a. En een klim die bestaat uit 5.11b langs de volledige route werd een 5.11b.
Systemet anses ursprungligen endast den tekniska svårigheten av de svåraste rörelserna på en rutt. Till exempel en rutt av främst 5,7 steg men med ett 5.12a steg skulle graderas 5.12a. En klättring som är 5.11b hela vägen får den graderingen.. Moderna graderinssystem, speciellt när det kommer till de högre svårigheterna tar också i anseende hur ansträngande och tung klättringen är och inte bara det svåraste greppet.
  www.aspirebariatrics.com  
Hanna, een 35-jarige getrouwde vrouw met twee zoontjes op de middelbare school, kampte al zo lang ze zich kon herinneren met overgewicht. Ondanks dat ze vanaf haar 12de het ene dieet na het andere volgde, bleef Hanna aankomen naarmate ze ouder werd en bereikte uiteindelijk op haar zwaarste punt een gewicht van 112 kilo.
Hanna, en 35-årig fru och mamma till två söner, har varit överviktig så länge hon minns. Oavsett dieter till och från sedan 12-års åldern, har Hanna fortsatt gått upp i vikt med åldern och till slut vägde hon 112 kg som mest. ”Jag hade svårt att böja mig ner för att knyta skorna eller stå upp för att stryka kläder eller egentligen vad som helst.” Hon visste att en förändring behövdes, men kände att kirurgi skulle vara lite för invasivt. ”Jag trodde inte att jag var så överviktig…men det var jag.”
  21 Hits www.ineos.com  
Maar omdat ze allemaal behoorlijk competitief zijn ingesteld, wilden ze steeds maar sneller, vooral op de hellingen. Hun grootste ‘hobbel’ was de klim van 21 km naar de top van de 1.912 m hoge Mont Ventoux, de hoogste berg in de Provence en een van de zwaarste cols in heel Frankrijk.
Alla åtta skulle ha kunnat flyga från Paris till Nice på mindre än två timmar, men det var inte syftet för någon av dem. Istället vill Kurt De Bruyn, Didier Audenaert, Johan De Veirman, Jan De Meyere, Patrick Staes, Chantal Bracke, Kathleen Vriesacker och Chris Vroman på INEOS Oxide ta en mer naturskön väg och cykla dit eftersom det passade in med deras årliga utmaning som driver dem att hålla sig i form. Den 1 155 km långa sträckan som inom professionell cykling kallas för ”the race to the sun” började på allvar. Det var inte meningen att det skulle vara en tävling, utan snarare en sexdagars utmaning i uthållighet med ett starkt inslag av team-building. Men eftersom de alla är ganska tävlingslystna försöker de ständigt att cykla snabbare, i INEOS Oxide ”race for the sun” i synnerhet i backarna. Den största backen har en stigning som är 21 km lång upp till toppen på Mont Ventoux (1 912 m.ö.h.), det högsta berget i Provenceregionen i Frankrike och en av de tuffaste bergstopparna i Frankrike. Det är sådant som utmärker legender; den brittiska cyklisten Tom Simpson dog av värmeutmattning när han var drygt en halv kilometer från toppen den 13 juli 1967. Thierry Nordera på INEOS Lavéra, som inte ligger så långt från berget anslöt sig till sina kolleger vid stigningen till toppen som de alla nådde och på gott humör. Från toppen är det en andlöst vacker utsikt över hela Provence och månlandskapet på bergtoppen är fantastiskt. Färden var emellertid inte utan drama. Några dagar var det så varmt att vägbanan smälte, andra dagar blev cyklisterna våta in på bara kroppen och en dag var det dimma som var så tät att det gjorde cyklingen från bergstoppen, Col de Vence, både skrämmande och utmattande. Alla var lättade när de slutligen kom fram till Nice. För att fira åt de ett skrovmål och sköljde ner det med några glas vin medan de vilade sina trötta ben på ett hotell med utsikt över Nice. Följande dag klev de in i den minibuss som varit deras supportfordon på resan från Paris till Nice och åkte tillbaka till Antwerpen. Gruppen som alltid fått stöd från INEOS, hoppas att en framtida cykeltur kanske kommer att organiseras som kopplar ihop några av INEOS europeiska anläggningar.