zucchini – Croatian Translation – Keybot Dictionary

Spacer TTN Translation Network TTN TTN Login Deutsch Français Spacer Help
Source Languages Target Languages
Keybot      25 Results   7 Domains
  www.dugiotok.hr  
- Side dishes: potatoes fried and boiled, swiss chard, djuvech with rice, zucchini
- prilozi: krompir prženi i slani, blitva, đuveč s rižom, tikvice
  3 Hits www.okus-doma.hr  
Dolma is similar to sarma, the meat is wrapped in vine leaves and cooked. Now I have the vine leaves in the courtyard of the building in which we live. Except with meat, it can be stuffed with onions, garlic, tomatoes, zucchini and cucumber.
Ovdje kuham za sebe i svoju djecu. Poslije škole jedemo svi zajedno. Učim hrvatski uz djecu, ona su ga već naučila pa mi ga je s njima lakše savladati. Kad kuham, ispitujem ih kako se ovo ili ono zove na hrvatskom, a oni mi ne znaju reći, kažu da ne uče to u školi. Hrvatska i armenska kuhinja su slične, barem mogu naći sve sastojke koji mi trebaju. Ljeti znam raditi kremaste torte i kolače kakvi se ovdje rade, a kuham i juhe i gulaše kad imam novca za meso. Nedostaje mi lepinja lavash. Lavash se peče u glinenim pećnicama nakon što se tijesto tanko izvalja. Tu ih ne mogu raditi, to sam mogla samo kod kuće. Dolmu radim i ovdje, to mogu. Dolma je slična sarmi, meso se omota listovima vinove loze te se tako kuha. Listove loze imam sad u dvorištu zgrade u kojoj živimo. Osim mesom, može se puniti i lukom, češnjakom, rajčicom, tikvicama i krastavcima.
  www.losinj-hotels.com  
Everything is fine, tasty and nicely laid out. You are just spoilt for choice between fish and meat, sauces and grilled dishes, zucchini and mushrooms, seafood and enticing salads. It’s a good life here!
4. Moje je dijete jednom na pitanje što je bilo za večeru u hotelu Vespera radosno reklo – SVE! Švedski stol je – SVE! Dijete je redom nabrajalo čega sve tu ima: raznih riba, i puno raznog mesa, povrće i njoke i razne pašte, puno umaka, i salata, i razna šarena jela koja izgledaju fino. A tu su i torte, kolače, voće, puding i sladoled. I možeš uzeti što god želiš. Sam! Oduševljeno obiljem, dijete je reklo i ovo: bilo je više stolova na kojima je hrana, nego onih gdje se jede. Smijali smo se djetetu, iako dijete nije ništa krivo reklo i ima potpuno pravo – užitak u večeri na kojoj je posluženo SVE stvara opuštenu sliku blagostanja i dobroga života. A to SVE je netko pripremio rukom profesionalca, s ljubavlju i pažnjom. Sve je fino, dostupno i lijepo složeno. A životna dvojba se na trenutak svodi na odabir između ribe i mesa, između umaka i grila; tikvica ili gljiva, morskih plodova ili zanosne salate. Tako se da živjeti.