vries – -Translation – Keybot Dictionary

Spacer TTN Translation Network TTN TTN Login Deutsch Français Spacer Help
Source Languages Target Languages
Keybot 29 Results  ackordscentralen.se
  FOM awards 2.3 million ...  
Drs. Gieljan de Vries, +31 40 333 49 02, head of communications DIFFER
Drs. Gieljan de Vries, (040) 333 49 02, hoofd communicatie DIFFER
  Better moisture barrier...  
The experiments were carried out with atomic layer deposition in a vacuum; there are also developments to realise roll-to-roll atomic layer deposition at atmospheric pressure. De Vries and Creatore: 'We will now investigate how the synergy between the two types of layers works.
De kwaliteit en de productiesnelheid van de vochtwerende laag in dit onderzoek zijn al op commercieel niveau. Toch staat er nog vervolgonderzoek op de rol. De experimenten zijn uitgevoerd met atoomlaagdepositie in vacuüm; er zijn ook ontwikkelingen om roll-to-roll atoomlaagdepositie uit te voeren bij atmosferische druk. De Vries en Creatore: "We gaan nu onderzoeken hoe de synergie tussen de twee soorten lagen werkt. Als we daar beter zicht op krijgen, kunnen we de vochtbarrière nog effectiever maken - of dunner - en dus sneller en goedkoper te produceren."
  Better moisture barrier...  
The team, under the leadership of Hindrik de Vries and Adriana Creator, revealed that their combined covering layers are jointly up to one thousand times better at keeping out moisture than the individual layers would be.
Slim combineren van twee nanolagen levert een nieuwe, razendsnelle techniek op om folies voor flexibele/dunne laag zonnecellen en OLEDs te voorzien van een dunne vochtbarrière. De onderzoekers van DIFFER, TU/e en Fujifilm beschrijven hun combinatie van plasmadepositie en atoomlaagdepositie in het vakblad Plasma Processing and Polymers. Het team onder leiding van Hindrik de Vries en Adriana Creatore laat zien dat hun gecombineerde deklagen samen tot duizend keer beter vocht buiten houden dan de individuele lagen zouden doen. Daardoor mag de deklaag dunner zijn en kan de productiesnelheid omhoog.
  New innerwall of fusion...  
In Plasma Physics and Controlled Fusion, De Vries and his colleagues describe the effect of the new inner wall on so-called disruptions, during which the plasma containment suddenly collapses. The beryllium/tungsten wall allows for less radiating away of the plasma energy, which instead is directly guided onto the wall.
In Plasma Physics and Controlled Fusion beschrijven De Vries en collega's het effect van de nieuwe binnenwand op zogeheten disrupties, waarbij de opsluiting van het plasma opeens wegvalt. Door de beryllium/wolfraam-wand straalt er minder warmte weg en lekt er een groter deel direct naar de wand, die het daardoor zwaarder te verduren krijgt. Door bij zo'n warmtelek snel gas in te spuiten (puffen) straalt er weer meer warmte weg en verdeelt de hitte zich gelijkmatiger. Zo kan het JET-team voorkomen dat de wand beschadigd raakt.
  New innerwall of fusion...  
Gieljan de Vries (030) 609 69 02 (FOM Institute DIFFER)
Gieljan de Vries (030) 609 69 02 (Afdeling publieksvoorlichting, FOM-instituut DIFFER).
  Plasma experts improve ...  
Drs. Gieljan de Vries, telephone (030) 609 69 02.
Drs. Gieljan de Vries, telefoon (030) 609 69 02.
  Carbon nanostructures g...  
Gieljan de Vries, MSc, Head of Communication FOM Institute DIFFER, +31 (0)30 609 69 02.
Gieljan de Vries, MSc, hoofd voorlichting FOM-instituut DIFFER, +31 (0)30 609 69 02.
  New innerwall of fusion...  
In an 18 month upgrade campaign, JET was given a brand new inner wall made of beryllium and tungsten, the same materials that JET's successor ITER will use. "The new wall has an enormous influence on JET's behavior", says plasma physicist Peter de Vries of the FOM Institute DIFFER.
In het dorpje Culham onder Oxford staat de huidige wereldrecordhouder kernfusie, de reactor JET (Joint European Torus). In JET verhitten natuurkundigen een waterstofplasma tot een temperatuur van 150 miljoen graden, zó heet dat de atoomkernen samensmelten tot helium. JET is in een upgradecampagne van anderhalf jaar voorzien van een gloednieuwe binnenwand van beryllium en wolfraam, de materialen die JET's opvolger ITER ook zal bevatten. "De nieuwe wand heeft een enorme invloed op hoe JET zich gedraagt", stelt plasmafysicus Peter de Vries van FOM-instituut DIFFER. De Vries is permanent gestationeerd bij JET en leidt daar samen met een aantal van zijn co-auteurs de onderzoeksgroepen bij de fusiereactor.
  Strong boost for fundam...  
Gieljan de Vries (communication FOM Institute DIFFER), +31 (0)30 609 69 02
Gieljan de Vries (communicatie FOM-instituut DIFFER), (030) 609 69 02
  Six Veni grants for you...  
Dr J. (Jordy) de Vries (m) FOM-Nikhef – Physics
Dr. Jordy de Vries (m), FOM-Nikhef
  Construction new buildi...  
FOM Institute DIFFER, Gieljan de Vries, press officer DIFFER, +31 (0)30 609 69 02.
FOM-instituut DIFFER, Gieljan de Vries, persvoorlichter DIFFER, 030 609 69 02.
  Contractor selected for...  
Gieljan de Vries, head of communications
Gieljan de Vries, hoofd publieksinformatie
  Liquid metal layer prot...  
Gieljan de Vries, Department of Communication DIFFER, +31 40 333 49 02
youtu.be/vAm2Lhdmcug - zijaanzicht (de plasmabundel komt van links)
  Official opening FOM in...  
Gieljan de Vries (Communication Department, FOM Institute DIFFER)
DIFFER is een van de drie onderzoeksinstituten van de Stichting voor Fundamenteel Onderzoek der Materie (FOM).
  Direct reaction heavy a...  
Gieljan de Vries (Head of Communications, FOM Institute DIFFER) +31 (0)30 609 69 02
Gieljan de Vries (Head of Communications, FOM Institute DIFFER), +31 (0)30 609 69 02.
  Better moisture barrier...  
Hindrik de Vries, Atmospheric Plasma Processing for Functional Foils, DIFFER, +31 40 333 48 96.
Hindrik de Vries, Atmospheric Plasma Processing for Functional Foils, DIFFER, (040) 333 48 96.
  New innerwall of fusion...  
Plasma physicist Dr. Peter de Vries from FOM-DIFFER, together with an international team, described the results of a year's experimenting at JET in the 22 November issue of Plasma Physics and Controlled Fusion.
Met een gloednieuwe binnenwand van wolfraam en beryllium reageert fusiereactor JET anders dan voorheen. Tijdens snelle verstoringen van het plasma wordt meer warmte naar de wand geleid, maar paradoxaal zorgen deze disrupties voor veel minder problemen bij het opnieuw opstarten van het plasma. Plasmafysicus dr. Peter de Vries van FOM-instituut DIFFER beschreef 22 november in het vakblad Plasma Physics and Controlled Fusion met een internationaal team de resultaten van een jaar experimenteren met JET. De experimenten met JET zijn een voorbereiding op onderzoek met de meer geavanceerde reactor ITER.
  Better moisture barrier...  
The result arises from the synergy between the two deposition methods. Plasma expert Hindrik de Vries from DIFFER and Fujifilm is developing an atmospheric roll-to-roll plasma deposition technique (ionised gas) that deposits a 50 nm thick silica layer.
De gecombineerde laag die de partners produceren heeft vergelijkbare barrière-eigenschappen als bestaande commerciële coatings, maar is potentieel sneller aan te brengen. Het resultaat komt uit de synergie tussen de twee depositiemethoden. Plasma-expert Hindrik de Vries van DIFFER en Fujifilm ontwikkelt in zijn onderzoeksgroep een atmosferische roll-to-roll plasmadepositietechniek (geladen gas) die een 50 nanometer dunne silicalaag neerlegt. Plasma- en materiaaldeskundige Adriana Creatore van TU/e legt daar enkele nanometers aluminiumoxide bovenop met atoomlaagdepositie. Medeonderzoeker Sergey Starostine (plasmafysicus, DIFFER): "De twee lagen die we aanbrengen zijn samen een duizend keer betere vochtbarrière dan ieder voor zich. Daardoor kan die gecombineerde laag veel dunner zijn en halen we een tientallen malen hogere productiesnelheid."
  Better moisture barrier...  
Gieljan de Vries, Communication DIFFER, +31 40 333 49 02 or +31 6 11 04 55 27.
Gieljan de Vries, Communicatie DIFFER, (040) 333 49 02 of (06) 11 04 55 27.
  Better moisture barrier...  
Hindrik de Vries about the importance of the combined moisture barrier: 'Thanks to this combination of techniques, we can work with a far faster plasma deposition and far fewer cycles of atomic layer deposition.'
De silicalaag is een van de essentiële elementen in de gecombineerde vochtbarrière. De lagen worden aangebracht op een ondergrond van ruwe folie, waarop vooral de laag aluminiumoxide maar moeilijk aangroeit. Het silica is juist glad, met hoogteverschillen van maar vijf nanometer. Dat zorgt voor een stabiele ondergrond voor de ultra-dunne laag aluminiumoxide, die op zijn beurt weer microporiën in het silica afsluit. Direct werken op de polymere ondergrond zou tot tien keer meer processtappen vragen, wat niet past bij de snelheid van het commerciële productieproces waar de onderzoekers op in willen haken. Hindrik de Vries over het belang van de gecombineerde vochtbarrière: "Door deze combinatie van technieken kunnen we werken met een veel snellere plasmadepositie en veel minder cycli van atoomlaagdepositie." Dat maakt de productie van zonnecellen goedkoper.
  New innerwall of fusion...  
In an 18 month upgrade campaign, JET was given a brand new inner wall made of beryllium and tungsten, the same materials that JET's successor ITER will use. "The new wall has an enormous influence on JET's behavior", says plasma physicist Peter de Vries of the FOM Institute DIFFER.
In het dorpje Culham onder Oxford staat de huidige wereldrecordhouder kernfusie, de reactor JET (Joint European Torus). In JET verhitten natuurkundigen een waterstofplasma tot een temperatuur van 150 miljoen graden, zó heet dat de atoomkernen samensmelten tot helium. JET is in een upgradecampagne van anderhalf jaar voorzien van een gloednieuwe binnenwand van beryllium en wolfraam, de materialen die JET's opvolger ITER ook zal bevatten. "De nieuwe wand heeft een enorme invloed op hoe JET zich gedraagt", stelt plasmafysicus Peter de Vries van FOM-instituut DIFFER. De Vries is permanent gestationeerd bij JET en leidt daar samen met een aantal van zijn co-auteurs de onderzoeksgroepen bij de fusiereactor.
  DIFFER researcher fatho...  
Gieljan de Vries, Head of Communication DIFFER, +31 30 609 6902
Richard van de Sanden, +31 (0)30 609 69 14