|
Pourtant, le style qui s'impose à la fin du XIXe siècle s'inspire du modèle français, avec un tracé urbain défini par de grands boulevards et avenues qui configurent un ensemble de voies très dégagées.
|
|
Buenos Aires, en su calidad de puerto de mar y capital de Argentina, acogió todas las manifestaciones artísticas y arquitectónicas europeas desde una perspectiva claramente cosmopolita. La emigración europea que formó las clases dirigentes argentinas trasladó a los barrios de la ciudad los modelos y las imágenes de sus países de origen. Sin embargo, el prototipo de ciudad que se impone a finales del siglo XIX es la de influencia francesa, con una trama urbana definida por grandes avenidas y bulevares que proyectan grandes perspectivas, y la arquitectura, en consonancia con la realidad urbana, se inspira también en la tradición académica de las Beaux Arts. Torcuato de Alvear, intendente o alcalde entre 1883 y 1887, igual que había hecho Haussmann en París, abrió las avenidas de Mayo, Alvear o Sarmiento, plazas y parques públicos. La construcción es intensa en los años de final de siglo, se construyen edificios públicos, como los palacios del Gobierno (la Casa Rosada) y del Congreso, teatros (Colón y Cervantes), galerías comerciales, estaciones, grandes casas destinadas al alquiler de pisos, así como palacios privados.
|
|
Buenos Aires, en la seva qualitat de port de mar i capital d'Argentina, va acollir totes les manifestacions artístiques i arquitectòniques europees des d'una perspectiva clarament cosmopolita. L'emigració europea que va formar les classes dirigents argentines va trasplantar als barris de la ciutat els models i les imatges dels seus països d'origen. El prototip de ciutat que s'imposa, però, a les darreries del segle XIX, és la d'influència francesa, amb una trama urbana definida per grans avingudes i bulevards que projecten grans perspectives, i l'arquitectura, en consonància amb la realitat urbana, s'inspira també en la tradició acadèmica de les Beaux Arts. Torcuato de Alvear, intendent o alcalde entre 1883 i 1887, tal com havia fet Haussmann a París, va obrir les avingudes de Mayo, Alvear o Sarmiento, places i parcs públics. La construcció és intensa en els anys de la fi de segle, s'edifiquen edificis públics, com els palaus del Govern (la Casa Rosada) i del Congrés, teatres (Colón i Cervantes), galeries comercials, estacions, grans cases destinades al lloguer de pisos i també palaus privats.
|