yugo – Croatian Translation – Keybot Dictionary

Spacer TTN Translation Network TTN TTN Login Deutsch Français Spacer Help
Source Languages Target Languages
Keybot      16 Results   3 Domains
  12 Hits www.women-war-memory.org  
In his depiction of activities of women’s organizations and their members, the columnist has stated that this was the case about “more-or-less Croatian women who came from the Yugoslav Secret Police, Yugoslav Police and Yugo-military political and family milieus” who “primarily support non-Croatian women”
Opisujući aktivnosti ženskih udruga i njihove članice, kolumnist je štoviše ustvrdio da je riječ o „manje-više Hrvaticama iz jugoudbaških, jugomilicijskih i jugooficirskih političko-obiteljskih miljea“ koje se uglavnom zauzimaju za ne-Hrvatice
  www.cesi.hr  
In Croatia, the termination of pregnancy is regulated by the Act concerning the medical measures for materialization of the right to freely decide on the birth of children (Official Gazette 614/78), which was adopted in 1978, in the former state of the Socialist Federal Republic of Yugo- slavia (SFRY).
U Republici Hrvatskoj, prekid trudnoće reguliran je Zakonom o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece (NN 614/78), koji je usvojen 1978. godine u vrijeme bivše države Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ). Uporište za donošenje toga zakona bio je Ustav SFRJ iz 1974. godine koji je sadržavao ustavno načelo o pravu čovjeka na slobodno odlučivanje o rađanju djece (čl. 191)10. U RH žena može legalno izvršiti prekid trudnoće bez dozvole komisije, ukoliko se radi o trudnoći koja traje do deset tjedana. Prema istom Zakonu, te na temelju rješenja Ministarstva zdravstva iz 1996. godine, prekid trudnoće se može obaviti u samo za to ovlaštenim stacionarnim zdravstvenim ustanovama (primjerice, bolnicama s organiziranom jedinicom ginekologije i porodiljstva).
  3 Hits www.dicta.hr  
The most striking is that of my father coming in the old Yugo to negotiate with the director of then all-powerful Emona Obala Koper company, which had more than 60 exclusive stores throughout the former Yugoslavia.
Zaista je teško dati generalni odgovor na vaše pitanje, te isto ovisi isključivo o preferencijama i profilu samog muškarca. Kako sam, na samom početku svoje poslovne karijere, nekoliko godina radio kao prodavač u jednoj od naših poslovnica, te zapravo prošao sve pozicije unutar tvrtke, susreo sam se sa zaista brojnim profilima, željama i potrebama kupaca. Naravno, postoje muškarci koji satove shvaćaju isključivo kao statusni simbol. Obično se radi o poslovnim muškarcima, menadžerima, ali i o onima koji žele da ih se veže uz navedene krugove. Ovaj profil muškaraca preferira isključivo skupocjene, otmjene satove, kako bi upotpunili svoj poslovni izgled, te potvrdili svoj status u krugovima u kojima se kreću ili kojima teže. Postoji i veliki broj istinskih zaljubljenika u satove, kao i kolekcionara. Takvi muškarci najčešće preferiraju isključivo automatic ili mehaničke satove, posebice limitirane edicije satova. Radi se o vrlo zahtjevnim, izvrsno informiranim i sofisticiranim kupcima, muškarcima koji točno znaju što žele, te je pravo zadovoljstvo poslovati sa takvim kupcima. Takvi muškarci svoj fokus usmjeravaju isključivo na funkcije sata, te na vrstu i kvalitetu mehanizma i same manufakture. Kolekcionari često gledaju na satove i kao na investiciju, posebice na limitirane edicije satova koji ne gube na svojoj vrijednosti. Rekao bih da su takvi satovi poput vrhunskog vina, dakle godinama samo dobivaju na svojoj vrijednosti. Zatim imamo sportaše koji satove shvaćaju kao pomagalo u svojim sportskim aktivnostima, recimo ronioce. Njima je na prvom mjestu sama funkcija sata, primjerice funkcija i kvaliteta dubinomjera, te deklarirana vodootpornost. Treba reći i da su ronilački satovi u pravilu izuzetno atraktivni svojim dizajnom, te se za kupnju istih često odlučuju i muškarci koji se ne bave ronjenjem ili sportskim aktivnostima, već im se takav sat jednostavno vizualno sviđa, te ga shvaćaju kao modni detalj. Također, postoje muškarci koji kupuju sat isključivo kao pokazatelj vremena, iako je takav profil kupaca danas praktički u manjini, koliko god to nevjerojatno zvučalo. Naime, u današnje vrijeme modernih tehnologija, kada točno vrijeme možete vidjeti na svakom koraku i raznim uređajima, recimo mobilnim, mogu reći da sam ručni sat više nije nužno glavni ili jedini uređaj koji bi služio navedenoj funkciji. Ovdje se često radi i o navici muškaraca na nošenje sata, bez obzira na samu funkciju pokazatelja vremena. Kod ljepšeg spola imamo situaciju gdje sat, velik